Hier vindt u...

informatie over trimmen in het algemeen, mijn visie op trimmen en tips voor thuis.

Trimmen

Wist u dat honden ook gewoon in de winter kunnen worden getrimd. Uiteraard trim ik dan minder kort dan ’s zomers zou kunnen. Vocht is voor honden een grotere bedreiging dan koude. Lang haar blijft tenslotte langer nat dan kort.

Trimmen is een verzamelnaam voor alle handelingen die de trimmers uitvoeren, denk dus ook aan knippen, uitdunnen, plukken, ontwollen, wassen, kammen en borstelen. Als ik zie dat de oren vies zijn, maak ik deze schoon en als het nodig is knip ik de nagels van de hond. Vaak is de trim(st)er degene die als eerste oneffenheden, bulten, of andere beschadigingen opmerken bij de hond, omdat hij/zij de hond van onder tot boven behandelt.

Een veel gehoord punt van kritiek is dat trimmen onnatuurlijk zou zijn, maar vergeet dan niet dat in de wilde natuur honden zoals we ze nu kennen, niet voorkomen. De meeste honden hebben hulp nodig bij de vachtverzorging en kunnen zonder zelfs huidproblemen krijgen. Houd de vacht van uw hond dus goed bij en lukt het zelf niet meer, schroom dan niet om hulp te vragen aan de trimster.


Trim Handelingen